Сдружението на феновете на Ботев Пловдив излезе с обръщение за строежа

...
Сдружението на феновете на Ботев Пловдив излезе с обръщение за строежа
Коментари Харесай

Сдружение ПФК Ботев с обръщение за Колежа

Сдружението на почитателите на Ботев Пловдив излезе с послание за градежа на клубния им стадион.

Организираните последователи се обръщат съм Общинския съвет на града, администрацията и някои политически фигури.

Ето какво пишат те:

" Уважаеми Ботевисти,

Днес представители на съдружие КПБП, съдружие ПФК Ботев и обединени фракции Бултрас бяха поканени на среща от Бойко Борисов. На нея, в наличието на градския водач на партия ГЕРБ Иван Тотев, бе оповестено решението за събаряне на доверието на партията от Здравко Димитров и Пламен Райчев.

Беше препоръчан вид съдружие ПФК Ботев да бъде официализирано като „ инспектор " по разходването на средствата за строителството на Колежа. Очакваме в период до понеделник вечерта Иван Тотев да обясни в елементи отправеното ни предложение.

В случай, че същото бъде утвърдено и признато от нас, настояваме то да бъде гласувано на сесията на Оценка за съвместимост Пловдив на 09. 02. 2023 година, редом с гласуването на предлагането на кмета Здравко Димитров за разпределяне на спомагателни средства за довършването на строителството на Колежа. Напомняме, че за строителството на стадион „ Христо Ботев “ има законно утвърдена социална поръчка на стойност 53 млн. лева, от които сега са обезпечени 36 млн. лева и настояваме ръководството на града, в лицето на кмета и общинския съвет, да свършат нужното за обезпечаване на недостигащото финансиране и осъществяване на плана до край. 

Заставаме твърдо зад настояванията си, оповестени на митинга на 01. 02. 2023 година, и няма да отстъпим, до момента в който не бъдат изпълнени.

Не желаем да бъдем въвличани в политически игри. Не желаем да бъдем въвличани и в спомагателна борба с последователите на градския противник. 

В този случай няма място така наречен „ равнопоставеност " – термин, фиктивен, с цел да разделя и опълчва жителите на Пловдив по фенски пристрастия. Който твърди, че при финансирането на два напълно разнообразни  инфраструктурни обекта, единият от които строящ се по законно утвърдена Оперативна програма, а другият действителен единствено в проектите и мислите на избрани хора, би трябвало да има равнопоставеност, да бъде по този начин добър да изиска бюджета на Община Пловдив за 2023 година да е еднакъв на този на Столична община или най-малко средствата от бюджета на Община Пловдив за регион Западен да са равни на средствата за регион Централен.

Уважаеми ръководещи (под каквато и да е форма),

Ние, последователите на Ботев Пловдив, ще чакаме развиване по най-голямата ни болежка в период до общинската сесия на 09. 02. 2023 година, където ще дойдем и ще чуем и забележим кой е с нас и кой е срещу нас! Ще забележим има ли политическа воля за решаването на проблеми, основани от дейностите и бездействията на цялата общинска власт, и в случай че би трябвало, още веднъж ще излезем на улицата! "

Сдружение ПФК Ботев, Сдружение КПБП, Сдружение Бултрас Файт Клуб, Фондация Жълто и Черно, Обединени фракции Бултрас



Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР